Ik heb de Samsung WW11BB704AGBS2 enkele weken kunnen testen.
Ik ben erg tevreden over het resultaat.
De machine werkt behoorlijk gemakkelijk d.m.v. de draaiknop waarmee je door de verschillende programma’s kunt scrollen. Niet ieder programma is voor mij goed ingesteld. Ik kan in het programma beddengoed geen selectie maken voor 60 graden. Het is ook vreemd dat het centrifugeren op 800 rpm staat en ook in deze programmastand niet gewijzigd kan worden naar een hogere waarde. Dus hiervoor het algemene wasprogramma gebruikt met de temperatuur op 60 graden. Ja dit werkt op deze manier, maar maakt de programmastand beddengoed voor mij gelijk nutteloos. (in de komende software update wijzigen?)
Wat ik wel als heel positief heb ervaren is dat ik het beddengoed van een 200x220 bed in 1 keer in de trommel kon doen. Dit heb ik met mijn vorige machine met een trommel voor 6 kg nooit kunnen doen. Wat een heerlijk grote trommel heeft deze machine (11 kg) Mijn partner riep: dat is vast te veel om in 1 keer te wassen. Dus de wasmand ook even gewogen en dit bleek slechts 6,3 Kg te zijn, dus ja dat kon gewoon in 1 keer gewassen worden. (mooie tijd en energiebesparing)
De machine doet zijn werk zonder veel lawaai. Fluisterstil is deze niet, maar het geluidsniveau is prima. De stilste wasmachine in de markt geeft 67 dB aan geluid (tijdens centrifugeren) deze machine volgens de specificaties 72 dB. (dit is klasse A omdat het geluid onder de 73 dB blijft) Ik heb geen apparatuur om het geluid te meten, maar mijn oren zeggen: prima en de mening van mijn partner is hetzelfde.
De wasmachine ziet er ook nog eens mooi uit met de zwarte behuizing. Ja er komen gemakkelijk vetvlekken op de hoogglans lak, maar dat zie ik niet als een groot bezwaar.
Voor de smart things app van Samsung dien je een account aan te maken om deze te kunnen gebruiken. Ik denk dat veel gebruikers dit te veel gedoe vinden en dit niet gebruiken. Ik heb het wel gebruikt en ook op de telefoon van mijn partner toegevoegd. De ervaring hiermee was zeker positief.
Je kunt een instelling voor de was op de telefoon maken en deze naar de wasmachine sturen. Daarna kun je deze programmering starten op de machine zonder met de knop op de machine de instellingen te selecteren. Handig. Het beste aan de app is de melding dat de was klaar is. hiermee kun je het geluidssignaal op de machine uitschakelen. Dit is niet bepaald een simpel signaal, maar een heel liedje. (Gaat waarschijnlijk snel vervelen, maar kun je gemakkelijk uitschakelen)
Je krijgt een beperkte instructiehandleiding, met heel veel veiligheidsinstructies en waarschuwingen (8 pagina’s) en vrijwel geen instructie m.b.t. de wasprogramma’s (1 pagina). De digitale volledige handleiding kun je downloaden. Is vast voor veel gebruikers niet handig Overzichtelijke programma uitleg in de handleiding zou volgens mij beter zijn.
Pluspunten:
Solide machine.
Grote trommel.
Handige app.
Wast schoon.
Gemakkelijk bediening.
Voldoende stil.
Zuinig (Energy klasse A)
Wat zou er beter kunnen:
Automatisch doseersysteem voor wasmiddel
Was toe voegen tijdens programma.
De 2 verbeterpunten zijn wel aanwezig in de duurdere modellen, maar de meerprijs voor deze functies
is voor mij te veel. De mogelijkheden van deze machine, zijn voor mij ruim voldoende.
Pluspunten
- Solide machine
- Grote trommel.
- Handige app.
- Wast schoon.
- Gemakkelijk bediening.
Minpunten
- Geen automatisch doseersysteem
- Geen was toe voegen tijdens programma.